Ανοίγει η μία από τις δύο κλειστές κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου

Ανοίγει η μία από τις δύο κλειστές κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου

Ανοίγει εντός ημερών η μία από τις δύο κλειστές κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς βρέθηκαν οι νοσηλευτές για την κάλυψη των κενών.

Οι δύο κλίνες στη ΜΕΘ παρέμεναν κλειστές από τον περασμένο Ιούνιο λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Τελικά μετά τις προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε νοσηλευτικό προσωπικό, κατορθώθηκε να είναι για λειτουργία η μία από τις δύο κλίνες, ώστε να εξυπηρετηθούν ακόμη περισσότεροι ασθενείς.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου διαθέτει οκτώ κλίνες από τις οποίες δύο είναι κλειστές.

Το θετικό είναι πως φέτος τα περιστατικά γρίπης δεν ήταν τόσο βαριά-τουλάχιστον μέχρι στιγμής- και γενικά δεν προέκυψαν πολύ έκτακτα περιστατικά για να δημιουργηθεί πρόβλημα λόγω της μη λειτουργίας των δύο κλινών. Βέβαια στη ΜΕΘ μπορούν να έρθουν περιστατικά και άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Σημειώνεται πως πανελλαδικά η κατάσταση είναι δραματική, καθώς στον τόσο ευαίσθητο τομέα των ΜΕΘ από τις 548 κλίνες που βρίσκονται στις ΜΕΘ, οι 140 είναι κλειστές, γιατί δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών. Το ποσοστό των κλειστών κλινών στις ΜΕΘ πανελλαδικά βρίσκεται στο 25%. Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας από τις 42 κλίνες λειτουργούν μόνο οι 23, δηλαδή το ποσοστό των κλειστών κλινών αγγίζει το 45% που είναι από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε κάθε περίπτωση ξεπερνά τον πανελλαδικό μέσο όρο που βρίσκεται στο 25%.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «μέσα από τις προσλήψεις νοσηλευτών το τελευταίο διάστημα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τη μία από τις δύο κλίνες της ΜΕΘ που είναι κλειστές. Ήδη η μία νοσηλεύτρια εκπαιδεύτηκε, ενώ έγινε και τοποθέτηση τραυματιοφορέα. Γενικά η ΜΕΘ ενισχύεται με προσωπικό, ενώ από την άποψη της αριθμητικής επάρκειας των γιατρών δεν υπάρχει πρόβλημα. Πάντως, όποτε χρειάστηκε άνοιξαν και οι δύο κλίνες, αλλά όχι για πολύ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει η μία από τις δύο κλίνες και έχουμε πλάνο για να λειτουργήσουμε και την άλλη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κοινοποίηση

Rating

0 ( 0 reviews)

Αποστολή Σχολίου